okvara Megane - kje dobiti ..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

okvara Megane - kje dobiti ..

Odgovor Napisal/-a kripo »

Opisujem kolegov problem ..

Zjutraj je pod meganom l.2006 (ali pa okoli) nasel luzo olja. Na servisu so mu rekli, da so nekaksni opilki naredili stalo pri batu in gredi in da bo veeeeelik strosek.

sodec po mnenju dveh mehanikov je potrebna nova gred, lezaji in se dosledno ocistiti motor. Ker je strosek okoli 3000eur, vas prosim, ce mi lahko kdo pove,kje dobiti te zadeve poceni in cim prej.

Razne variante "popravi za silo in prodaj naprej" odpadejo ..

Lahko na PM ali pa tle, da bo se kdo nasel kaksno info zase.

LP kripo
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Jaz bi na njegovem mestu zamenjal motor. Saj ce je imel opilke v motorju je nekje nekaj crknilo in je opilke pognalo po celem motorju tudi v glavo in turbino ce je dissel. Mislim pa da bride NOVI motor enako ali ceneje. dal bi pa rabljenega ki je pol cenejsi.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Kaj ma veze luza na tleh in popolno unicenje motorja? Razn ce je vso olje skaplalo vn.

To je meni sumljivo.
Uporabniški avatar
kripo

Je vse steklo ven, ja.

Tudi jaz sem najprej mislil, da je sla kaksna objemka lai pa kaj podobnega, potem mu je pa mehanik rekel, da so opilki in da lahko sicer nekaj zbrusi (bat ali kaj) ampak da to ni na dolgi rok ..

A pol naj bi dal notri drug motor? A ni potem to spet isto? Saj ne ves, da je motor dober in da ni spet kaksnih opolkov v igri. Aja, pa rekel mu je, da so ti opilki znacilni za Renaultove motorje ..
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ce se je pa vozil brez olja pol je pa sploh motor zanic. Jaz osebno se s takim popravljenim motorjem nebi upal peljat dalec od doma.

Kar se pa rabljenih tice pa skoraj nemogoce da bi naletel na slabsega. Naredi veliki servis pa je.

Pri popravljenim pa mu bo cez par kilometrov pa crknilo to pol ono nakoncu pa bo pogruntal da bo mogu motor vseeno menjat.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Odpret pa videt kaj dejansko je. Pisi mi pa se dogovorimo. Nic nekaj na pol. Na vse al nic.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

ce je olje spuscalo, pomeni, da nekje pusca. od kje serviserjem ideja o opilkih, ne vem. sam bi prvo pregledal, kje pusca (razbit karter, manjka pokrovcek olja, semeringi itd...
glede na to, da je nasel olje pod avtom, pomeni da je avto, ko je se laufal, tekel z oljem, torej kake posebne skode noter ne bi smelo biti.

kot je ze nekdo predlagal...prvo je treba motor pregledati, ugotoviti, zakaj je olje izteklo, nato pa se gre sraufat naprej, da se sploh lahko oceni skoda.
govoriti o unicenem motorju tako na hitro, je malo neresno.
Uporabniški avatar
kripo

Eden izmed batov je postal ovalen .. opilke je kolegu pokazal .. ne dolgo nazaj je menjal olje .. ce ima to kaj veze ..

trenutno je motor izven avta in caka na nadaljevanje postopka .. trenutno se kolega nagiba k nabavi novega motorja ..

ce ima kdo kaksno info kje in koliko priblizno so ..

ce ne dobi tega, bo verjetno popravil pri kom, ki mi je ze poslal PM .. v kolikor bo strosek nezanimiv ;) .. bo sel v prodajo taksnega, kot je .. tudi taksne ponudbe ze padajo ;) ..

torej, najprej isce motor ..
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

a ni avto vec v garanciji?
Uporabniški avatar
kripo

Ne, avto je prestar za garancijo. V prvem postu sem napisal, da je 2006 oziroma okoli .. 2004 je letnik avta.

Sicer se pa nekaj ze odvija. Nekaj klicov in nasvetov .. Ni kaj. Vase info so kvalitetne in hitre. Mislim, da se trenutno isce motor ..

Ocitno je pa vse zakuhalo olje :evil: Pred kratkim je bilo menjano in je mehanik dal notri namesto olja ELF, olje CASTROL. Al pa ravno obratno .. Do te komplikacije je namrec avto deloval BP!
Uporabniški avatar
steiner

Odgovor Napisal/-a steiner »

Hm, mogoce bo kaj na olju, ker meni je motor na gredi zaribal s Castrolom notri.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

kripo napisal/-a:Ne, avto je prestar za garancijo. V prvem postu sem napisal, da je 2006 oziroma okoli .. 2004 je letnik avta.

Sicer se pa nekaj ze odvija. Nekaj klicov in nasvetov .. Ni kaj. Vase info so kvalitetne in hitre. Mislim, da se trenutno isce motor ..

Ocitno je pa vse zakuhalo olje :evil: Pred kratkim je bilo menjano in je mehanik dal notri namesto olja ELF, olje CASTROL. Al pa ravno obratno .. Do te komplikacije je namrec avto deloval BP!
Tisto o opilkih in serijski napaki je nic drugega kot oiink oiink. Osebno nisem slisal za ta problem, Mare pravi isto (ja, turbino je ze kaksno razgnalo, pa zakuhal je kaksen, ker je bil brez vode in zaribal brez olja) ampak z opilki je bosa.
Ne priporoca Renault zastonj ELF olja; tako kot WV ARAL...
Sicer pa je tale kolega tudi pri Maretu dobil nasvet, naj poisce drugo masino...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
kripo

robertp napisal/-a:
Tisto o opilkih in serijski napaki je nic drugega kot oiink oiink..
he he he he :smt022

Nekaj okruskov mu je serviser tudi kazal, ampak kaj tocno je pa to bilo, pa n imel pojma, saj se na motorje ne spozna kaj dosti .. No, v teh zadnjih dneh se je zal marsikaj naucil :(

Po zadnjih info se isce primeren motor. Ker mu je Mare in se nekdo povedal, da je to potem boj z mlini na veter, crkne to, crkne ono, popravis dve stvari, crkne tretja ..
Odgovori