Meglenke

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Meglenke

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Tadej - meglenka sveti v TLA! oz. vse okrog sam naprej ne, pa ne prosim rect da bols vidis z prizganimi meglenkami. rad bi najdu avto, ki mu svetijo meglenke tak da bolje vidi.
U glavnem, meglenke svetijo poleg vsepovsod okrog tud v tla in od tal se na mokrem asfaltu svetloba odbija nasproti vozecim. Ocitno nimas tolk srece na cesti da bi srecal sebi enake paciente in videl kak zna bit to motece. Lahk ti pa marsikdo potrdi da MOTI! in ce je po moznosti se slaba vidljivost narisanih crt in obcestnih kolickov pol se pa clovk ze prakticno na pamet pelje.
Vprasanje!
Zakaj se pa nebi kr z dolgimi vozli? Sj pa mamo luci zato da bolje vidimo. Ce ti z meglenkami bolje vidis, bom pa jaz se dolge dal in se dvojne Helline okrogle lampe z veseljem na haubo prisraufu. Da nebo premalo bom pa se tri stroboskope v zadnji odbijac nasraufu da me bojo v dezju na avtocesti bolje vidli!!!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar

nadaljevanje:
1. zakon lepo pravi, da je uporaba meglenk dovoljena samo, ce je vidljivost manjsa od 30m. Mislim, da ti se zdalec ne ves kak to zgleda in kako se je takrat vozit.
2. ZADNJE MEGLENKE NA AVTOCESTAH in REGIONALNIH - ne, ne motijo nasproti vozecih vozil. Lahko pa oslepis za idiotom ki ima prizgane. Absolutno podpiram uporabo v slabse vidnih razmerah POD POGOJEM da jo tist trenutek ko se avto pripelje za tabo UGASNES. Kar pa noben ne. Ko jo vklopi (ce sploh ve da jo vklopi) jo pusti koda je bog i batina, sam da je njemu fajn pa da ga vidijo. Mu zmrkas - nic, mu - trobis, mu zmrkas trobis, kazes - NIC. Nakonc ti fakica pokaze pa po premzi stopi. Peesda ja hvala, res je fajn trpet pofukane idiote po 9 urni nocni voznji z prizganimi meglenkami. Ze pri belem dnevu na soncni svetlobi so motece.
pa se tole, mam glih primer, po velenju se ze EN TEDEN vozi bela mazda 323F (model 1990) Ne dela zadnja desna luc, sprednja leva, in seveda ze cel tedn ma prizgane meglenke. vozi jo pa zenska. brez zamere sam 99% zensk sploh neve da ma meglenke in zakaj jih ima, mocno dvomim da ta ve. Vrjetno so na servisu zarnice preverjali pa ma se dans prizgane, od boh vedi kdaj.
Brez zamere pa lep pozdrav!

MEGLENKARJI - S T O P
Upam da bojo policaji fajn kazni zaceli pisat za vas
Uporabniški avatar
umlinar

Se tole, kopiram iz zakona 61. clen 4. odstavek:
Ob zmanjsani vidljivosti se praviloma uporablja zasencene zaromete ali zaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luci. Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjsa od 50 m. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

Se oproscam za napako, prej sem napisal 30m.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Zakon poznam in sem srecal ze veliko vozil z prizganimi meglenkami in me niti najmanj niso motili. Pacienti s fake xenon so me ZELO motili, ampak meglenke pa res ne... Pa da ne bos mislil da mam meglenke skoz prizgane :lol: jih nimam, so pa situacije (tudi ko ni megle) ko meglenke kar prav pridejo. In se zmeraj vstrajam da navadne zasencene luci veliko bolj motijo kakor meglenke.
Uporabniški avatar
BoskoX
Kraj: Bela krajina - Semič

Odgovor Napisal/-a BoskoX »

Po dezju ( + se kak gladek asfalt ) so meglenke zares motece. Kar popi*dujem k mi ker nasproti pride. Blisci se od asfalta da te cist zaslepi.
Tk da se strinjam z umlinar. :!:
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

Tadej napisal/-a:Zakon poznam in sem srecal ze veliko vozil z prizganimi meglenkami in me niti najmanj niso motili. Pacienti s fake xenon so me ZELO motili, ampak meglenke pa res ne... Pa da ne bos mislil da mam meglenke skoz prizgane :lol: jih nimam, so pa situacije (tudi ko ni megle) ko meglenke kar prav pridejo. In se zmeraj vstrajam da navadne zasencene luci veliko bolj motijo kakor meglenke.
tut mee se niso nikoli zmotile meglenke....ok zadne prizgane motijo to 100% ampak prednje da bi pa motile tudi ce mi nasproti prpele pa ne :roll:

js bi pobral izpit tistim ki majo pa DOLGE luci prizgane sredi dneva in jim blendas in vse in ne pokapirajo!
Slika
Uporabniški avatar
Tadej

Al pa une k jim ena luc luno osvetluje!!!
Uporabniški avatar
Tadej

BoskoX napisal/-a:Po dezju ( + se kak gladek asfalt ) so meglenke zares motece. Kar popi*dujem k mi ker nasproti pride. Blisci se od asfalta da te cist zaslepi.
Tk da se strinjam z umlinar. :!:
Nic kaj bolj kot navadne zasencene....
Uporabniški avatar
axis
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a axis »

jz bi samo to se dodal
nekateri avti majo meglenke namescene zelo visoko, recimo nas bivsi golf2 jih je mel zraven navadnih luci
tiste prekleto motijo
nekateri avti jih majo pa namescene zelo nizko in svatijo v tla in ob stran ceste kar pa zelo pripomore ponoci da bolje vidis rob ceste in se malo ob kraju in lahko veliko hitreje vidis kksnega cloveka ali pa kksno divjad.
jaz se ponoci veliko vozim z meglenkami , podnevi pa ce ni res gosta megla nikoli
pa tudi v naselju ce res ni megla jih ugasnem
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

axis napisal/-a:ceste kar pa zelo pripomore ponoci da bolje vidis rob ceste in se malo ob kraju in lahko veliko hitreje vidis kksnega cloveka ali pa kksno divjad.
jaz se ponoci veliko vozim z meglenkami , podnevi pa ce ni res gosta megla nikoli
pa tudi v naselju ce res ni megla jih ugasnem
se strinjam
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Vse lepo in prav, se strinjam da vcasih pomagajo, sam dejte UGASAT ko se nasproti pripelje avto... :roll:

In ja, ponoci v dezju motijo prizgane meglenke, cez dan mi je nakako vseen ce so prizgane se pac takim "ðekom" se mal nasmejim.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
axis
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a axis »

moofdi napisal/-a:Vse lepo in prav, se strinjam da vcasih pomagajo, sam dejte UGASAT ko se nasproti pripelje avto... :roll:

tud to velikokrat nardim sam kdaj pa ni casa za to ker ponavadi so przgane ko se en vozim glih najboljpocas pa po kksnih ovinkih k je ena roka na volanu druga pa na saltheblu ;););)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

moofdi napisal/-a:Vse lepo in prav, se strinjam da vcasih pomagajo, sam dejte UGASAT ko se nasproti pripelje avto... :roll:

In ja, ponoci v dezju motijo prizgane meglenke, cez dan mi je nakako vseen ce so prizgane se pac takim "ðekom" se mal nasmejim.
Se strinjam, ko je tema in ce je povrhu se mokra cesta, te meglenke nasprotivozecega popolnoma zaslepijo.
Slika
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Po centru Ljubljane moras imeti prizgane vse mozne luci. Ker meglenke prinesejo 20KM, pa se videt si hud.

aja pa megle ne sme bit
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
umlinar

me veseli da nism edini nenormalen ;)

miko 55 - ce das na sportni filter se lijak gor mas pa ze 35 dodatnih konjev :)
Odgovori