XSENON

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

jurcek3 napisal/-a:
clio_dizel napisal/-a:upam da se ni blo: (Ne)varna modra luc
cist se strinjam s clankom, saj trem na tedn jeb.... m.... zarad xenon kita! folk nehte bit kle navadni egoisti in nehte v navadne luci dajat xenon kita, takmu prou z veseljem spustim dolge (imam bi-xenon original)

leca nekak se gre, sam navadna parabola.... :?
jurcek3 :smt005 :smt009

Tut v leco ne gre, ker noben nima avtomatske nastavitve visine snopa (razn audi allroad in se kaksn mogoc) in ponavadi se razstelajo kej ko sami vgrajujejo in pol sveti u picko materno. Pa tut stelat ne rabjo, sj ma pol ludi popolnoma razstelane luci. Najbol pa sovrazim ko si v starga pasata to montirajo, ko ni fokus niti slucajno primern ze za navadne zarnce ne, kaj sele za xenon. steklo razprsi svetlobo nevem kam u luft in na stran...zdej se pa voz.
Drugi pacijenti ki jih/vas sovrazim so/ste pa meglenkarji. Mater bi vam jebal po celem spisku. Meglenke so za v meglo pa se takrat ko je res fejst megla. ce ne vete kak zgleda to se pelte od zagreba v karlovc v jesenskem casu pa bote vidli.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Glih zdaj iz mb domov sem srecal nih par taksnih pacijentov ko je opisal unlinar. Skratka prvi je bil se mi zdi audi oni dolgi karavan z xenon kitom v navadni luci in niti clear glass. not je mel 6000K. Prizgal sem mu meglenke pa se dolge luci. Ko ga jebe press. NAslednji je bil pa pacijen z meglankami in navadnimi lucmi nastelanimi v luft :) Skratka svasta!
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
NIXI
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a NIXI »

NO se js bi se mal urinu u to temo zanima me js mam laguno II original xenon pa mi sploh ne svetijo tko dobr kokr usi pravijo da so xenon mocne luci ali zarnice po nekem casu oslabijo aja in se to me zanima pri tej laguni nisem nasel stikala za dviganje in spuscanje luci kako to deluje mogoce kdo ve ima mogoce kako vago u motorckih ali na luceh :?:
Laguna 1.9 dCi ATHUENTIQE
ALPINE IVA D106R
IMPULSE SD1400
2XIMPULSE CW-12AL
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

ker mas original xenon imas tudi avtomatsko nastavitev visine snopa
Uporabniški avatar
NIXI
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a NIXI »

kaj pa mislis glede tega da ne svetijo tako dobro ali so zarnice ze stare ali naj kupim nove bo kaj bolse ker ena mi sveti ze bolj rumeno vrjetno je prejsni lastnik menjal samo eno zarnico drugace se menjata obe hkrati ce jaz kaj vem :?: Lp
Laguna 1.9 dCi ATHUENTIQE
ALPINE IVA D106R
IMPULSE SD1400
2XIMPULSE CW-12AL
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

NIXI napisal/-a:NO se js bi se mal urinu u to temo zanima me js mam laguno II original xenon pa mi sploh ne svetijo tko dobr kokr usi pravijo da so xenon mocne luci ali zarnice po nekem casu oslabijo aja in se to me zanima pri tej laguni nisem nasel stikala za dviganje in spuscanje luci kako to deluje mogoce kdo ve ima mogoce kako vago u motorckih ali na luceh :?:
na zadnji osi so neki senzori al potenciometri pa tudi na sprednji je nekaj ki ti samo uravnanva visino snopa glede na obtezitev avta, da ves ce ti deluje pravilno vidis ko se luci prizgejo, luci se morajo malo dvignit malo spusti v po domace povedano se nastelat na treutno obtezitev avta, ce mas kaj od teh senzorjev narobe to ne dela, jaz sem mel enega spredaj polomljenega pa zadeva ni delala, cena je bla 7eur, pravis da niso mocne, ja ne vem kaj je za tebe mocno, mogoce xenon kiti ki so v luceh ki za to niso mogce res mocneje svetijo, to pa zato ker ne svetijo tako kot bi morale, meni svetijo ko sus nimam kaj rect z zarnicami nic narobe to pa itaq vidis ko crkuje da se dlje casa priziga zacne utripat in temo podobne stvari
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
umlinar

clio open,
1. meglenke so za meglo
2. maglenke so samo za meglo
3. meglenke so za HUDO meglo
4. meglenke zaslepijo nasproti vozeca vozila neglede na to a so ninzko al ne, snop meglenk je mocen in skoraj pri vseh znamkah zelo razprsen. svetijo pa cist pred avto in ko si z avtom nasproti blizu, po moznosi sred ovinka in da je se mokra cesta prakticno nic ne vidis vec na cesto, ker se snop se od ceste zravn odbija.
5. kombiji majo po visini nastavljive luci, cesar pa nihce ne uporablja. meni svetijo tko kot morjo, nobenmu ne sveti skoz zadno sipo, ko malozim pa noter tono, po moznosti cist na zadno akso, pa spustim luci prakticno cist na podn. Slamparija soferjev, slaba luc na nas :/
6. beri 1. in 2. tocko
7. pozorno vse preberi se enkrat ce redno uporabljas meglenke.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

sam uporabljam meglenke tudi ce je mocno dezuje ker FUL pomaga pri vidljivosti na cesti...
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

86-4PJ napisal/-a:sam uporabljam meglenke tudi ce je mocno dezuje ker FUL pomaga pri vidljivosti na cesti...
tebi pomaga da bolse vidis oni ki pa se pelje proti tebi pa je slep, prvic itaq zaradi dezja se cesta sveti pol pa se bol ko gdo z meglenkami vozi, meglenke so za meglo za to pa so meglenke in ne dezjenke :P
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

86-4PJ napisal/-a:sam uporabljam meglenke tudi ce je mocno dezuje ker FUL pomaga pri vidljivosti na cesti...
Enako!

umlinar prosim razlozi kako te lahko luc k sveti v tla moti bolj kakor navadna luc?
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Tocno tako, tudi sam sem proti meglenkam v dezju. To navado imajo Avstrijci, da vozijo v dezju z meglenkami. :mad: :evil: :twisted:
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

sinko napisal/-a:
tebi pomaga da bolse vidis oni ki pa se pelje proti tebi pa je slep, prvic itaq zaradi dezja se cesta sveti pol pa se bol ko gdo z meglenkami vozi, meglenke so za meglo za to pa so meglenke in ne dezjenke :P
na AC mislm da ne moti nobenega ce se vozi v hudem dezju z meglenkam ...

sicer je pa tema namenjena xenonom ... zato dost OT
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

denisn napisal/-a:Tocno tako, tudi sam sem proti meglenkam v dezju. To navado imajo Avstrijci, da vozijo v dezju z meglenkami. :mad: :evil: :twisted:
Zakaj? Sem ze unliminarja vprasal, pa tebe sprasujem isto, prosim razlozi kako te lahko luc k sveti v tla moti bolj kakor navadna luc?
Uporabniški avatar
umlinar

tema se seli, da naumo smetili. Brez zamere.
Xenon RULZ - O R I G I N A L !
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Kupil sem xenon kit in mam sedaj problem. V navodilih mi pise da moram nekaj vrtat v plastiko od lamp pa se mi tut sanja ne kako to narest ker je bolj bogo z navodili. Luci so HB3 in nastavek na zarnici od xenon je isti kot na halogenkah vendar mi ga nikakor na rata spravit not :?. Je mogoce kdo iz kranja oz okolice da je to ze pocel oz pozna koga da bi za normalno ceno to montiral ker jst sm po eni uri jebanja zivce zgubu :x.

Kupu sem pa tele http://www.bolha.com/oglas3430074/xenon ... r-vrhunski

Hvala za pomoc
Odgovori