Senzorji prostorocnega odklepanja - Scenic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Takole, zadevo sem resil celo tako uspesno, da sem ubil dve muhi na en mah. Na obeh desnih vratih mi namrec ni delalo to odklepanje, zacel pa sem pri zadnjih, nekako po instinktu. Ko sem prisel do tega mehanizma, sem takoj opazil, da plasticni cepek, ki obkroza tisto vzmet, stoji postrani. Po nastavitvi v osnovni polozaj in nekaj premiki je zadeva zacela delovati na obeh vratih.
Sicer pa ni cudno, ce se tam kaj pokvari, saj je ta mehanizem oziroma modul narejen tako, da se mora pokvariti...Samo da imajo potem delo na servisih :?
Pa tudi obloga (tapeta). K sreci sem jo dobil dol, brez da bi utrgal kaksen cep, ampak so pa mi ze na servisu, ko so v garanciji nekaj popravljali, jih polomili kar nekaj... Vcasih je bilo to narejeno boljse, ko so bili cepi loceni od obloge in si jih samo zamenjal, ce je slucajno kateri odletel.

Hvala se enkrat...!
Uporabniški avatar
theD3viL

Odgovor Napisal/-a theD3viL »

No jst sm pa glih zdele odpru kluko, pogledu stikalo in ni nic oksidirano, fedr je biu normalno notr, tko da more bit res neki druzga kot sama stikala. A se komu sanja kaj bi lahko se blo? Varovalke tud niso :shock: :?
cipresa

Odgovor Napisal/-a cipresa »

A si poskusil z merilnim instrumentom ali ti ob kliku na stikalce naredi stik v stikalcu. Glede na tvoj opis si ti pobral le gumb od kljuke poda katerim je namescena vzmet. Stikalce pa ne izgleda vecje od 5 mm poglej po temo
Kako popraviti stikalo na kljuki pri opremi Lux.
Oksidacija pa nastane v tistem malem stikalcu , kij ezalit s crno gumo.
[/b][/i][/u][/quote][/code][/list][/list][/url]
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

jst sm tud pregled svojga "pokvarjenga" pa je vse na svojem mestu ... tista skatlca ko se jo sname je tud ok ... vsaj zgleda ok ... tako da je pr men verjetno res kej narobe znotraj tiste skatlce ... tist pa niti nisem odpiral :) ker sploh ne vem ce se da odpret, ne da bi vseskup polomu :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
MeSkO__
Kraj: Mezgovci ob Pesnici (Ptuj)

Odgovor Napisal/-a MeSkO__ »

Dober dan

malo si bom sposodil temo. Namreč mam ta problem. Na zadnih vratih mi je naprej odpovedalo stikalo za zaklep čez zimo. Zdaj pa še mi je odpovedalo stikalo za odklep. Malo sem prebiral po forume in sem vzel tapeto dol na notranji strani. Takoj sem opazil da ni vredu zahaklani jeziček okoli vzmeti. Sem ga zahaklal nazaj in ni delovalo. Zmeraj ko potegneš kljuko skoči jeziček iz položaja, kjer bi mogil biti zahaklan. Kaj bi bilo krivo? komplet celotni mehanizem?

Slika
Odgovori