Vrednost Lagune?
Vrednost Lagune?
Ker malo razmisljam o prodaji svoje Lagune in me zanima koliksna bi bila realna cena, ki naj jo postavim...
Podatki o vozilu pa so:
Renault Laguna Grandtour 1.9 dCi 120km
letnik: 12.2005
prevozeni: 74.000km
oprema: Dynamic Luxe + tempomat in PDC
nekaramboliran, servisna knjiga, avto je se v garanciji do 80.000km
Avto je isti kot ta samo ,da je srebrne barve:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2214038
Podatki o vozilu pa so:
Re: Vrednost Lagune?
Ce si 1. lastnik in je avto slovenskega porekla bi lahko iztrzil 11keur v kolikor pa je avto uvozen lahko racunas na cca 9.500eur-10.000eur.Clio05 napisal/-a:Ker malo razmisljam o prodaji svoje Lagune in me zanima koliksna bi bila realna cena, ki naj jo postavim...
Podatki o vozilu pa so:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Mislim, da moja cenitev je skoraj v piko. Sam imam isti letnik, isto opremo, le da imam prevozenih 90kkm ( servisna ) in je limuzinska izvedba. Aja pa Ph1 je. Zanjo bi lahko dobil od 8,5 do 9keurdolenc napisal/-a:To najbolj, da kaksnega dilerja vprasas. Pa si prvi lastnik?
Zakaj jo pa prodajas??
Avto je slovenski, je se v garanciji... Dilerji zelo neradi jemlejo te avte v racun ali jih odkupujejo zaradi okvar zacetnih modelov... Prodajam jo zaradi nakupa BMW e39... Sem pa 2. lastnik... Cena 11k eur se mi zdi realna, saj se mi jo za manj ne splaca prodajat ker je super avto, vendar si ze od nekdaj zelim BMW, tako da resno razmisljam o prodaji, vendar se mi zdi da bi jo zelo tezko prodal za toliko kolikor je vredna...
Jaz imam isti "problem" glede cene, s tem da moja je se uvozena iz Italije. Je letnik 04, pa dvomim da bi zanjo dobil 7000 EUR. Tommy30 kaj ti mislis? Kilometrov 160.000, 1.9 dci.
Kupil sem jo, ker sem za ta denar dobil novejsi avto z bistveno vec opreme kot pri drugih. In pricakoval sem vec kvalitete, pa sem kar razocaran. Mi pa Volvo bolj disi.
Ce jo imas namen prodati, jo daj cimprej, ker pri Laguni bistveno hitreje zgubljas vrednost....
Kupil sem jo, ker sem za ta denar dobil novejsi avto z bistveno vec opreme kot pri drugih. In pricakoval sem vec kvalitete, pa sem kar razocaran. Mi pa Volvo bolj disi.
Ce jo imas namen prodati, jo daj cimprej, ker pri Laguni bistveno hitreje zgubljas vrednost....
Kaj pa je s tvojo narobe?dolenc napisal/-a:Jaz imam isti "problem" glede cene, s tem da moja je se uvozena iz Italije. Je letnik 04, pa dvomim da bi zanjo dobil 7000 EUR. Tommy30 kaj ti mislis? Kilometrov 160.000, 1.9 dci.
Ja saj to je, toliko opreme za taksno ceno res nikjer drugje ne dobis, zato sem jo tudi kupil. Prodati, ce jo ze uspes, se pa definitvno "ne splaca".
Tommy z mojo narobe? Prakticno nic vec ker je ze vse novo:
- novi EGR
- senzor pretoka goriva
- senzor pretoka zraka
- termostat
- senzor temperature
- stikalo na senzorju temperature
- ventilatorcek v notranjem vzvratnem ogledalu
- alternator (dvakrat in posledicno dvakrat nov akumulator)
- obe spone volana
- citalec kartice
- grelna svecka
- nosilci motorja
Zraven pristejem se trokiranje (obcasno) pri 2000 obratih in ne morejo ugotovit zakaj, vse cricke ki se z mano vozijo v kabini, in ropotanje v "volanu" ko zapeljem cez luknjo, osvetlitev gumbov v kabini par diod ugasnilo,....
Vse to v letu in pol - 65000 km!!! Za 4 leta star avto je to malo huda, ce upostevas da sem soliden voznik, ki zelo pazi na avto in se vozim samo relacije po avtocesti.
Kar slabo mi je, ko sem vse to nastel, pa rednih servisov nisem stel in da so na vrsti zavore, pa verjetno tudi turbina.... Zelo draga sola je tole.
Cez bencinarje pa zaenkrat nimam pripomb.
Pa vase mnenje??
Tommy z mojo narobe? Prakticno nic vec ker je ze vse novo:
- novi EGR
- senzor pretoka goriva
- senzor pretoka zraka
- termostat
- senzor temperature
- stikalo na senzorju temperature
- ventilatorcek v notranjem vzvratnem ogledalu
- alternator (dvakrat in posledicno dvakrat nov akumulator)
- obe spone volana
- citalec kartice
- grelna svecka
- nosilci motorja
Zraven pristejem se trokiranje (obcasno) pri 2000 obratih in ne morejo ugotovit zakaj, vse cricke ki se z mano vozijo v kabini, in ropotanje v "volanu" ko zapeljem cez luknjo, osvetlitev gumbov v kabini par diod ugasnilo,....
Vse to v letu in pol - 65000 km!!! Za 4 leta star avto je to malo huda, ce upostevas da sem soliden voznik, ki zelo pazi na avto in se vozim samo relacije po avtocesti.
Kar slabo mi je, ko sem vse to nastel, pa rednih servisov nisem stel in da so na vrsti zavore, pa verjetno tudi turbina.... Zelo draga sola je tole.
Cez bencinarje pa zaenkrat nimam pripomb.
Pa vase mnenje??
Moj predlog je da si kupis Clio 1.2 in to cisto brez opreme, tam se nima kaj pokvariti....dolenc napisal/-a:No kaksna je pol vrednost Lagune?
Danes ni problem kupit avto, ampak ga potem vzdrzevat.
Take stvari je potrebno pricakovati....
To kar si nastel je po vecini potrosni material. ( razen citalca, pa morda kake malenkosti).
Glede nakupa clia ti pa resno svetujem. ( mamo na sihtu veliko takih, pa ti povem, da ne crkne, ustavi ga le celni trk z tovornjakom, le redni servisi, pa kak koncnik, lezaj, vec ali manj vsi cez 200kkm ).
Aja se to:Tommy30 napisal/-a:Moj predlog je da si kupis Clio 1.2 in to cisto brez opreme, tam se nima kaj pokvariti....dolenc napisal/-a:No kaksna je pol vrednost Lagune?
Danes ni problem kupit avto, ampak ga potem vzdrzevat.
Take stvari je potrebno pricakovati....
To kar si nastel je po vecini potrosni material. ( razen citalca, pa morda kake malenkosti).
Glede nakupa clia ti pa resno svetujem. ( mamo na sihtu veliko takih, pa ti povem, da ne crkne, ustavi ga le celni trk z tovornjakom, le redni servisi, pa kak koncnik, lezaj, vec ali manj vsi cez 200kkm ).
Vse kar si nastel je morda vredno 500eur ali manj, ce si kolikor toliko iznajdljiv in ne vozis na pooblascene servise popravljat!!! In???
Glede na vrednost novega avta je to minimalno.
Ce bi delal na servisu ali v tem poslu, bi se verjetno bolj znasel glede popravil. Tako, ob okvari pa nimam pojma kam se obrnit.
Edino ta forum je olajsanje, kjer svetujete, da se vsaj kaksna stvar hitreje resi.
In vse je res, kar si napisal. Je vzdrzevanje, je potrosni material, ampak dejstvo je, da so pri Renaultu okvare bolj pogoste.
Kolega ima Audi A4 z 250.000 km, isti letnik, pa skoraj se ni videl servisa. Kogar poznam z Laguno ali Espacom, je pa moja zgodba. Povsod.
Ko sem se odlocal za nakup, sem primerjal ceno in opremo, kjer je zmagal Renaut. Se je pa za vprasat, koliko na koncu dejansko pridobis s tisto nekaj opreme kar je ponujajo.
Zase vem, da se za ta avto nebi vec nikoli odlocil in mi je zal, da sem ignoriral vsa opozorila pred nakupom.
Edino ta forum je olajsanje, kjer svetujete, da se vsaj kaksna stvar hitreje resi.
In vse je res, kar si napisal. Je vzdrzevanje, je potrosni material, ampak dejstvo je, da so pri Renaultu okvare bolj pogoste.
Kolega ima Audi A4 z 250.000 km, isti letnik, pa skoraj se ni videl servisa. Kogar poznam z Laguno ali Espacom, je pa moja zgodba. Povsod.
Ko sem se odlocal za nakup, sem primerjal ceno in opremo, kjer je zmagal Renaut. Se je pa za vprasat, koliko na koncu dejansko pridobis s tisto nekaj opreme kar je ponujajo.
Zase vem, da se za ta avto nebi vec nikoli odlocil in mi je zal, da sem ignoriral vsa opozorila pred nakupom.