tresenje gume...clioII

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: tresenje gume...clioII

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ce bi bil lezaj bi tulilo ko se vozis.
Zamenjaj spredno in zadnjo feltno med sabo, pa pojdi na testno voznjo in sporoci ce se trese zadaj.
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

felna je sigurno kaj malo zvita, zato sem preprican, da se tocno scentrirati tudi ni dalo.
hitrost, ki si jo navedel, je pa pri vecini vozil istega obsega kolesa resonancna hitrost, kjer je tresenje najbolj izrazito.
Tudi meni malenkost trese alufelna pri tej hitrosti, ampak izboljsati vec ne moram.
Slika
Uporabniški avatar
Pro2Type
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Pro2Type »

Tko je tud men tresl. Pa sm resu zadevo da sm pr aluminijastih feltnah zamenjal uno plastiko k pride not v un krogc zamenjal z aluminijastim pa je nehal trest, prej smo pa 3x scentriral, nove gume, feltne so ble 100% ravne!

Uglavnem una plastika k pride not v feltno je bla zanic:P
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Pro2Type mislis centrirni obrocki?
Slika
Uporabniški avatar
Pro2Type
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Pro2Type »

Ja ja tocno to, sam se nism mogu spomnt kako se jim rece!

LP
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Sparkyboy

Odgovor Napisal/-a Sparkyboy »

Jaz imam isti problem pri mojem. Pri hitrosti, ki si jo navedel dela tko tk tk tk tk tk tk, seveda visja kot je hitrost visja je frekvenca tega.
Mi gre na zivce. Drugace je pa vulkanizer rekel, da naj bi bilo platisce malo zvito in da je to zaradi tega. Na tem platiscu (kovinskem) so tudi pri meni nove gume, ki pa nimajo bule.
Uporabniški avatar
Stupo

Nebi smeli komplicirati, samo ponavadi je tako, da moras gumo pustiti en cas pri vulkanizerju, ker jo mora on poslati v tovarno, nato pa iz tovarne poslejo nazaj nove, ce seveda odobrijo garancijo, kar mislim da v tvojem primeru bodo. Probaj se dogovoriti s trgovino kjer si jih kupil, da ti takoj zamenjajo za nove!
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Hm...sicer pa je to ze kar dolga praksa...cudno da se noben ni spomnil prej :roll:

Mi je en vulkanizer tudi mogel obracal gumo za cetrt obrata glede na felno in je bilo bilo lazje scentrirat.

K nastetemu je se nehomogenost gum ze pri izdelavi.
Slika
Odgovori