Megane 1 liga!!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Samuraj
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a Samuraj »

Vse sem preveril, loputa za notranji in zunanji zrak je ok. Cim naredim 10 km se mi tako zarosi da cisto vec ne vidim, pa ne pomaga ce dam ventilacijo na ful. Pomaga edino klima. Pa mi ni jasno zakaj.

meni je tudi sel mehanizem za desno sipo. Imam pa coupeja 99. Ali je mehanizem isti tudi od ostalih meganckov.
nitro

Odgovor Napisal/-a nitro »

Mehanizem

Ja cena za mehanizem stekel je kar zasoljena glede na to, da poci samo plastika, pa je treba vse zamenjati. Jaz sem kolegu zrihtal na obeh vratih za samo 20e po starem pet jurjev. Sem mu pa namesto plasticnih vodil naredil vodila na lezaje, ki se danes delajo bp. Potrebno je bilo samo malo iznajdljivosti pa varilni aparat pa malo barve i n pa seveda veliko volje.
Zanimivo, da sta se mehanizma pokvarila v razdobju enega tedna???
ja ja no in??
Uporabniški avatar
Samuraj

Ja sem res opazil neko belo plastiko na tleh... Pa eno zajlo ki tudi ni bila nikamor pritrjena. Ce je blo za kolega 20eur pos men pa malenkost vec zaracunov pa bo...
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Samuraj napisal/-a:Vse sem preveril, loputa za notranji in zunanji zrak je ok. Cim naredim 10 km se mi tako zarosi da cisto vec ne vidim, pa ne pomaga ce dam ventilacijo na ful. Pomaga edino klima. Pa mi ni jasno zakaj.

meni je tudi sel mehanizem za desno sipo. Imam pa coupeja 99. Ali je mehanizem isti tudi od ostalih meganckov.
Filter si preveril?
Uporabniški avatar
Samuraj

kater filter mislis? Filter kabine je ok, suh ko poper-zamenjan pred 3 meseci.
Uporabniški avatar
Solero

Samuraj napisal/-a:kater filter mislis? Filter kabine je ok, suh ko poper-zamenjan pred 3 meseci.
Pol pa loputa ne dela kot bi morala, je morda skozi zaprta.. in ti samo notranji zrak krozi, zato se rosi. Ce ravno stikalo za vklop/izklop krozenja dela..
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

sej sem ze prej napisal da je nekaj na loputi( zastekala)
drugae ni varjante da se ti karkoli rosi.

mehanizem je treba pa tud dobro pgledat ker ponavadi se zjebe se zajla in kolut za navijanje zajle.
Uporabniški avatar
Samuraj

Kje pa je ta loputa skrita? Ker sam ziher ne bom cele armaturke razdiral.
Uporabniški avatar
Solero

Samuraj napisal/-a:Kje pa je ta loputa skrita? Ker sam ziher ne bom cele armaturke razdiral.
Na pozarni steni, na voznikovi strani.. Ce pri varovalkah sezes z roko pod armaturno plosco navzgor se jo da obcutit... ampak ne mores nic narest iz notranjosti vozila, kar je odzunaj. Pod ventilatorjem oz. kabinskim filtrom.
Odgovori