sem sestavila dopis in ga odposlala na sluzbo za stike s kupci....sen ze razmisljala, da ga ne bi poslala...in evo...uceraj se mi osvetlitev ni in ni hotela prizgat.....sem bila tako jezna
ga objavljam spodaj...
vprasanje, ce se bo kaj zgodilo....ampak da ne bodo mislili, da ne znamo razmisljat....
""""
RENAULT NISSAN SLOVENIJA d.o.o.
Sluzba za stike s kupci Renault
Dunajska cest 22
1000 LJUBLJANA
Spostovani!
V sredini lanskega leta sem postala (vsaj takrat sem se tako pocutila) ponosna lastnica reanult CLIA III. Zakaj sem se odlocila za nakup le-tega? Ker sem prej imela CLIA II 7 let in sem bila z njim resnicno zadovoljna in ce poenostavim – ker sem se preprosto zaljubila vanj: oblika, notranjost, obcutek pri voznji, ravno prav je velik in ravno prav majhen.
Po nekaj dnevih voznje sem opazila, da se ob prvem vzigu avta nista osvetlila merilnika hitrosti in vrtljajev. Avto sem ugasnila in ponovno prizgala, potem je bila zadeva uredu. To se mi dogaja mesecno priblizno 5-10 krat. Vcasih se celo zgodi, da avto prizgem, merilnika pa se osvetlita cez par sekund in takrat ni osvetlitev kot bi morala biti pac pa "brli", rahlo utripa. S tezavo sem najprej seznanila servis, kjer sem avto kupila, pa niso vedeli nicesar. Klicala sem se nekaj drugih servisov, pa se nikoli niso slisali za to.
Druga zadeva, ki se mi je zacela pojavljati takoj ob nakupu je, da avto, ko nekaj casa stoji (zjutraj, preden grem v sluzbo, ali pa popoldne, ko se vracam iz nje in avto stoji vec kot 8 ur), po vzigu, ko peljem nekaj prvih metrov ne more nikamor, kot bi ga nekaj zamorilo, potem pa me "izstreli" kot iz topa. Lahko se tako pritiskam na plin, pa ne pomaga.
Tudi s to napako sem seznanila servis, pa so me prepricali, da je to neke vrste varovalka v avtu, da ga ne mores takoj maksimalno obremeniti. Sem se nekako sprijaznila s pojasnilom, vendar naj za zanimivost povem, da z opisanim celoten jesenski in zimski cas nisem imela tezav. Spet so se mi pojavile ob toplejsem vremenu.
Tezava najbolj pride do izraza pri vkljucevanju v promet na precej prometno cesto, ko odhajam iz sluzbe. To lahko varno storim edino takrat kadar je cesta popolnoma prazna, ker drugace oviram promet, saj avto ne more nikamor.
In naj ob koncu nastevanja tezav z mojim avtom omenim se rocno zavoro oziroma bolje receno opozorilno lucko, ki opozarja nanjo. Ob hitrem in mocnem zavoju na levo ali desno, se le-ta prizge in zacne piskati, ceprav je rocna zavora spuscena do konca. Potrebno se je ustaviti, potegniti rocno zavoro, jo ponovno sprostiti in potem opozorilna lucka ugasne.
Do pred kratkim sem bila odlocena, da ne bom storila v zvezi s tem nicesar vec, ker je resnicno skoda mojih zivcev in se odlocila, da, ko bo avto star dve leti in mu bo potekla garancija, ga bom pac prodala, ter s tezkim srcem poiskala avto druge znamke, ki bo ustrezal mojim zeljam in pricakovanjem. Mi pa ostaja grenak priokus, saj sem kupila avto za 13000 eur in to avto znamke RENAULT in ne kaksnega CHEVROLET- a (pa da ne bo pomote, nimam nicesar proti avtomobilom te znamke in nizjega cenovnega razreda).
Pred kratkim pa sem si ogledala »renault forum« in opazila, da so nekateri od prijavljenih pisali o osvetlitvi merilnikov in o tem, da avto ob vzigu enostavno ne more nikamor. Iz prebranega izhaja, da ima kar nekaj lastnikov meganov in cliov letnika 2006 tovrstne tezave.
Predlagam, da si zadevo pogledate na spletni strani http://www.renault-klub.si/page.php?12 (»okvare in pomoc), in sicer:
- naslov teme: »Megane cuka«, avtor: »#12«, zadnja objava 10.07.2007;
- naslov teme: »Osvetlitev armature – letniki 06«, avtor: »bik«, zadnja objava: 16.07.2007;
Tezko verjamem, da bi se enakih tezav izmislilo toliko ljudi. Predlagam, da se s problemom resno spoprimete in zadevo proucite, saj je to dobro samo za vas ter vase sedanje in bodoce kupce avtomobilov znamke Renault.
Iz lastnih izkusenj vam povem, da nas kupce najbolj razjezi, ko gremo z relativno novim avtom, ki je se v garanciji na servis in potem recejo, da racunalnik ne pokaze nicesar, mi pa kljub temu vemo, da tezava je in potem dobimo obcutek, da ce pac racunalnik nicesar ne pokaze se enostavno ni potrebno vec poglobiti in izpademo, kot da sitnarimo in jih obremenjujemo po nepotrebnem.
Moj predlog: ce se ocenjuje, da tezav ni, ker jih, kot sem ze navedla, racunalnik ne pokaze, predlagam, da avtomobilom prizadetih kupcev podaljsate garancijo za dodatni dve leti, glede na prepricevanje in zagotavljanje serviserjev, da je vse brez problema.
Tako, to je zaenkrat vse. Kako boste vodili svojo »prodajno politiko« je odvisno pac od vas. Upam, da bo taksna, da boste na eni strani vi zadovoljni s prodajo avtomobilov, na drugi strani pa se bodo zadovoljni kupci vedno znova in znova odlocali za nakup avtomobila vase znamke.
Sama bom ob nakupu novega avtomobila krepko premislila o tem ali bom ostala pri Renaultu ali ne. Povsem jasno mi je, da sem »majhna riba«. Toda zavedati se morate, da je vas uspeh odvisen od jate v kateri smo te male ribe in da dober glas seze v deveto vas, slab pa se dlje.
Lepo pozdravljeni.
""""