1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

nekega spektakularnega napredka pri teh nasih zaugerjih ni za pricakovat, jst sm na mojem cliotu sprobal sledece filtre :

- serijski odprt airbox z serijskim filtrom (dere ko svinja, v nizkih obratih lepo povlece, v visokih ga zmanjka)
- serijski odprt airbox z k&n vlozkom (se bolj dere, v nizkih obratih manjka, v visokih lepo vlece proti navadnemu, po 20.000 ga je raztrgalo po sivu, nevem zakaj).
- CAI z dvojnim konusom (ni tak glasen, v nizkih obratih huda luknja, v visokih lufta vec kot prevec in obcutna razlika v obratih)
- CAI z zaprtim filtrom (se tisji od dvojnega konusa, v nizkih obratih priblizno enako kot serijski airbox, v visjih obratih lepo vlece, razlika v koncni hitrosti v 5 prestavi v obratih namesto 5800 - 6400)

cliota vozim ne pocasi ze cca 80.000 km tak da recimo da ni vse v glavi ;)

8) peace
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tocno tko kot si reku. Treba je mal probavat, ker racunat pac ne znamo. definitivno je pa tudi razlika v premeru cevi, dolzini,...
Jest sm tri variante probu in ta zadnja je naboljsa....res pa da ga zmanjka pri nizkih obratih, kjer pa na splosno ta masina ni najbolj poskocna :wink:
Gre se pa za Clio B2 1.4 16V.
Enigma motorsport
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

obi napisal/-a:Se da ta adapter kako narest iz tvoje strani mislim. Pa dam za pir :P
Izdelava taksnega adapterja mi vzame celo popoldne, trenutno je pa ravno cas problem. sicer izdelava ni tezka, ti pa vzame dost casa. jst sem naredil adapter iz 10mm flohaizna...

fergazer ti je na voljo, vendar brez adapterja!
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Em daj mi lahko posljes mere tega adapterja, na PM da dam to delat. Drgac pa fergota vzamem pa takrat ko pridem v moje rodne konce tako da sparaj, vzamem 100%. lep pozdrav
Štrom for wife, UPS for life.
melonca'r

obi napisal/-a:Em daj mi lahko posljes mere tega adapterja, na PM da dam to delat. Drgac pa fergota vzamem pa takrat ko pridem v moje rodne konce tako da sparaj, vzamem 100%. lep pozdrav
Ce prides slucajno pogledat na srecanje v nedeljo, potem ti ga lahko v LJ prinesem, ker sigurno pridem. Za adapter se bova pa dogovorila kako in kaj.

Od danes je avto nizji (po oceni ene 3cm) in ima nove zavore (diski in ploscice), nove zglobe na vilicah, volanske koncnike ter kolesne lezaje. Hvala UrosRju za montazo 8)
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

100% ga vzamem samo me nebo na srecanje, mam dela da se ven ne vidim.
Sprai, za mere one zadeve pa kar na pm prosim.
Štrom for wife, UPS for life.
melonca'r

OK. Bom ob prvi priliki odmontiri z avta adapter ter ga premeril in ti poslal mere.

Danes sem sel na optiko k Ducmanu, pa torzijo mi je spustil za en zob. Avto je za moje pojme ravno prav spuscen :lol:

Slike sledijo...
melonca'r

Par slik:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

To mas zdaj GT podvozje?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
melonca'r

Spredaj GTT podvozje (serijske vzmeti porezane za en navoj), zadaj pa torzija spuscena za en zob.
Uporabniški avatar
croma_man

proti prej je nizja sam je se zmeri beeeeeeeee, ampak k mas navadne feltne je dost bols k pa u podn prbita petka.
Slika
melonca'r

Men se te crne jeklene feltne ful dopadejo (vem, cudn sem :lol: ), mogoce jih bom menjal za GTT feltne (seveda prebarvane v crno).
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Kako zgleda to, da spustis torzijo za "en zob" ?

Ker vse torzije kar sem jih jst spuscu je blo tko, da sm nastavu zeljeno visino in pol vrtel torzijo dokler ni lepo noter padla.

Drugace pa fino zgleda avto z gtt podvozjem, lega kaj boljsa ?
melonca'r

privatnik napisal/-a:Kako zgleda to, da spustis torzijo za "en zob" ?

Ker vse torzije kar sem jih jst spuscu je blo tko, da sm nastavu zeljeno visino in pol vrtel torzijo dokler ni lepo noter padla.

Drugace pa fino zgleda avto z gtt podvozjem, lega kaj boljsa ?
na torziji in ohisju so neke pike in odvisno je kako se te pike pokrivajo, ter na podlagi tega se doloci za koliko "zob" se spusti. nekako tako mi je razlozil poba, ki je delal optiko pri Ducmanu. V glavnem zadaj avto ni fejst spuscen, 2-3cm vec sigurno ne.

lega se mi zdi velik, veliko bojsa, prav tako je tudi obcutek za volanom povsem drugacen kot prej. za morsko bolezen ni vec strahu. avto je bolj trd kot prej, manj se nagiba, bolje lezi v ovinkih, nazalost se pa tudi bolj cuti stanje nasih cest (luknja pri luknji :roll: ).

Najvecja razlika je v samem obcutku hitrosti, kajti prej sem se peljal skozi dolocen ovinek s xyz km/h in sem mi je zdelo, da sem na limitu.. ..sedaj se peljem s isto hitrostjo, pa se mi sploh ne zdi tako hitro in da bo slo naslednjic se hitreje :lol:

Morem pa najprej zavore porihtat, kajti leva celjust bolj prime kot desna (prej tega problema ni bilo). V cet peljem avto k mehaniku in bo postimu...
Uporabniški avatar
croma_man

mloncar napisal/-a:Men se te crne jeklene feltne ful dopadejo (vem, cudn sem :lol: ), mogoce jih bom menjal za GTT feltne (seveda prebarvane v crno).
za probo ti lahk posodim 14ke k sm jih mel na cliotu jeklene, da vidis kak bo z njimi kej drugac...zgledal bo bolj polno :)
Slika
Zaklenjeno