Clio 1.8 16v ali Golf II Gti???
19ka je verjetno malo bolj varen avto.Tadej napisal/-a:Kako je pa z lego na cesti pa varnostjo? Clio vs. 19?
lega? clio je bolj sportno nastrojen in verjetno dosti bolj agilen v bolj zaprtih ovinkih, medtem ko bi morala imeti 19ka prednost v daljsih in hitrejsih ovinkih (razadi daljse medosne razdalje).
ja pa sj ni zdej fora da ma 10 airbagov....kje si vidu forumulo z klimo in airbagiRS-sport napisal/-a:renojeva vozila so zadnja leta v sami spici, kar se tice varnostiImperator napisal/-a:no ja 4 zvezdice niso glih komaj.
glede na to, da je novi voyager dosegel 2 zvezdici.
ne hec...
drugace pa je imel twingo 5 zvezdic, res je da so manjse hitrosti, ampak pri celnem ti pade motor pod karoserijo tko da ti noge tezko zmecka....pa tudi 10 let so bili med varnejsimi avti kljub airbagom
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
....ja sej kaj ti pa sploh lahk pr twingotu pomecka noge ce ma tist bogi mlincek sprediBlackWind napisal/-a: ja pa sj ni zdej fora da ma 10 airbagov....kje si vidu forumulo z klimo in airbagi![]()
ne hec...
drugace pa je imel twingo 5 zvezdic, res je da so manjse hitrosti, ampak pri celnem ti pade motor pod karoserijo tko da ti noge tezko zmecka....pa tudi 10 let so bili med varnejsimi avti kljub airbagom
Ma te zvezdice so zlo relativna zadeva....mal poglejte terence. Zlo mal jih je k majo res velik zvezdic. Zakaj? Ker je teh testov kar nekaj, med drugimi tudi kako avto poskoduje pesca ob zbitju
Enigma motorsport
Ampak ne pomeni zdej to, da je varnost tako odvisna od pleha. Za pesce ze, drugac je pa najvec od konstrukcije odvisno.PiNkZ napisal/-a:glej varnost tko bom reku...
Invalid ali pa umers lahko v novem ali pa strem avto... logicno je da ima clio mehkejsi pleh kot naprimer golf 3 to lahko povem iz lastnih izkusenj... tko da jaz mojga 16v-ja ne mislim met za vsakodnevno rabo ampak ob priloznosti... tko da...
pleh se mora krivit, da manj sil ti pokasiras noter v avtu, tko da bolj se skrivi bolje za tebe kot voznika oz. sopotnika...ce ne te pa bolj zmece, ce se manj pleh krivi....majtl napisal/-a:Ampak ne pomeni zdej to, da je varnost tako odvisna od pleha. Za pesce ze, drugac je pa najvec od konstrukcije odvisno.PiNkZ napisal/-a:glej varnost tko bom reku...
Invalid ali pa umers lahko v novem ali pa strem avto... logicno je da ima clio mehkejsi pleh kot naprimer golf 3 to lahko povem iz lastnih izkusenj... tko da jaz mojga 16v-ja ne mislim met za vsakodnevno rabo ampak ob priloznosti... tko da...
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si
-
etore
pleh se mora krivit oz nosilci sam ne prevec ker pole te pa zmecka. mora bet lih prov da malo amortizira. pomembni so tudi volanski mehanizm, kljucavnice vrat in pa usklajenost delo9vanja varnostnih pasov in air begu. da zna pas postopno zategnt telo nazajBlackWind napisal/-a:pleh se mora krivit, da manj sil ti pokasiras noter v avtu, tko da bolj se skrivi bolje za tebe kot voznika oz. sopotnika...ce ne te pa bolj zmece, ce se manj pleh krivi....majtl napisal/-a:Ampak ne pomeni zdej to, da je varnost tako odvisna od pleha. Za pesce ze, drugac je pa najvec od konstrukcije odvisno.PiNkZ napisal/-a:glej varnost tko bom reku...
kletka avta naj bi morala biti trdna,kaj je pa ostalega zelezja/pleha okoli pa je/naj bi bilo narejenega tako da se uda trku in "ublazi" udarec
upam da s to tezo ne streljam golobov
upam da s to tezo ne streljam golobov
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi