Olje v dci motorjih
Olje v dci motorjih
Mene pa zanima kaksno olje lahko vlijem v mojo 1.9 dci laguno(88kw)?
Saj mi je en prijatel rekel da mi lahko zrihta neko olje ful poceni. Olje pa se rece elf oznaka pa je W10-_40 nekako tako zdaj pa nevem kaj naj nnot vlijem cena petih litrov pa je 7.000 sit.
Saj mi je en prijatel rekel da mi lahko zrihta neko olje ful poceni. Olje pa se rece elf oznaka pa je W10-_40 nekako tako zdaj pa nevem kaj naj nnot vlijem cena petih litrov pa je 7.000 sit.
olje laguna
obvezno kupuj 5-40w,kot je ELF Excellium LDX,na bolhi ali avtonetu ga najdes za 9200sit(5litrov),olje pa je priporoceno s strani renoja za ta tip motorja.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Re: olje laguna
tocno takovojko1962 napisal/-a:obvezno kupuj 5-40w,kot je ELF Excellium LDX,na bolhi ali avtonetu ga najdes za 9200sit(5litrov),olje pa je priporoceno s strani renoja za ta tip motorja.
RS-sport
Re: olje laguna
Se pridruzujem predhodnima odgovoroma. Tudi sam v 1'9 dCi vlivam ELF Excellium LDX 5W-40, predvsem zaradi bistveno boljsih mazalnih karakteristik pri hladnem vzigu. To priporocilo sem dobil od kolega, ki dela na Renault servisu, gre pa predvsem za boljse mazanje vitalnih delov turbine, ki zaradi tega tudi zdrzi bistveno dlje....Tako da kupi boljse in se vozi dlje casa...
Meni so v Laguno na servisu v Kopru nalil 10-40W olje. Sem malo cudno pogledal. Vprasal kolega, ki na servisu dela da definitivno naslednjic notr 5-40W olje.
Baje da z motorjem ne more biti nic narobe, ce ga v startu ko je hladen bolj penzionisticno vozis in ogrejes. Potem ko je ogret pa da ni problem. Zato sem to olje pustil notri. Samo ga bom prej zamenjal, na cca 15 tisoc km, potem bom dal pa sintetiko notri. A kdo misli da nebi smel imet tega olja notr?
Baje da z motorjem ne more biti nic narobe, ce ga v startu ko je hladen bolj penzionisticno vozis in ogrejes. Potem ko je ogret pa da ni problem. Zato sem to olje pustil notri. Samo ga bom prej zamenjal, na cca 15 tisoc km, potem bom dal pa sintetiko notri. A kdo misli da nebi smel imet tega olja notr?
lucke katere? na armaturki?dolenc napisal/-a:Danes sem vidu da mi lucke, med voznjo vsake toliko utripnejo. Bojc, kaj bi bilo to lahko narobe?
@Foe: v servisni knjizici pise, kaj vse bodo menjali...olje, filter, pa spucali kaksen zracni pa za klimo...ne vem tocno.
Olje pa tako, kot pise v knjigi...verjetno je 5W-40 (ali 50)...sintetika za dizel.